Patiënt op de intensive care van het LUMC. (Archieffoto: Rob van Dullemen).

LUMC: 'Coronapatiënten herstellen goed na ontslag uit ziekenhuis'

De opgenomen coronapatiënten van het LUMC herstellen over het algemeen vrij goed. Dat blijkt uit onderzoek van het Leidse ziekenhuis. Het gaat om patiënten die tijdens de eerste golf in het ziekenhuis lagen. Artsen onderzochten hoe het nu gaat met de longen, maar keken ook naar het hart, ontstekingswaarden en psychische klachten.

Op al die fronten ging het bij patiënten zo’n zes weken na het ontslag uit het ziekenhuis vrij goed, vertelt Anna Roukens, internernist-infectioloog bij het LUMC. Wel hadden oud-patiënten soms nog klachten als vermoeidheid, maar er waren bij het onderzoek geen afwijkingen te zien. Het is nog onduidelijk waar die klachten dan precies vandaan kwamen. Het LUMC houdt de eerste golf-patiënten nog langer in de gaten.

Tjeerd Spoor van mediapartner Omroep West sprak in ‘West Wordt Wakker’ met Anna Roukens, internernist-infectioloog bij het LUMC
Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×