(Foto: Sleutelstad).

Extra plek voor een betaalde journalist bij Sleutelstad

Via het project ‘Lokale Journalistiek‘ gaan vanaf mei 2021 zo’n zestig extra journalisten een jaar lang aan de slag bij een geselecteerd aantal lokale omroepen, waaronder Sleutelstad. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de NOS, waar de journalisten ook in dienst komen.

Het project komt voort uit de wens van mediaminister Arie Slob om de journalistiek in de regio te versterken. De afgelopen jaren zijn al verschillende projecten gestart om te kijken hoe dat het beste kan. Sleutelstad doet ook al mee in een van de eerdere experimenten. Via de pilot Journalistieke Professionalisering Lokale Omroepen zijn sinds een jaar al enkele betaalde krachten toegevoegd aan de nieuwsredactie die verder op vrijwilligers draait.

Voor de journalistieke banen die op 1 mei ingaan, is inmiddels een sollicitatieprocedure opgestart. Reageren kan tot en met zondag 21 februari 2021 en kan uitsluitend via www.lokalejournalistiek.nl. Er zijn vacatures voor beginnende en voor ervaren journalisten. Vragen over de vacatures kunnen worden gesteld via werkenbijdelokalejournalistiek@nos.nl.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×