Maandag Code Rood: alle GGD-locaties 's ochtends dicht

Het KNMI heeft code rood afgekondigd vanaf 3.00 uur vannacht tot en met maandagochtend. Alle teststraten en de vaccinatielocaties van de GGD Hollands Midden zijn daarom tot 12.00 uur gesloten. Test- of vaccinatieafspraken gaan niet door. Ook thuisbemonsterafspraken komen te vervallen.

Testafspraken op maandag
Iedereen die een testafspraak heeft op maandag 15 februari vóór 12.00 uur, kan een nieuwe afspraak maken. De afspraken na 12.00 uur gaan wel door. Een nieuwe testafspraak maken kan via coronatest.nl, of telefonisch via 0800-1202.

Testafspraak op dag 5 van de quarantaine
Omdat alle testafspraken vervallen, moeten mensen die in quarantaine zitten langer in quarantaine blijven. Ook zij moeten een nieuwe testafspraak maken.

Vaccinatieafspraak
Iedereen die maandagmorgen een vaccinatieafspraak vóór 12.00 uur heeft, moet ook een nieuwe afspraak maken. Dat kan via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. De GGD belooft dat deze mensen, nadat code rood is opgeheven, alsnog snel terecht kunnen. De GGD Hollands Midden zorgt voor extra vaccinatiecapaciteit. De afspraken na 12.00 uur gaan ook hier gewoon door.

Vaccins
De GGD Hollands Midden hoeft geen vaccins weg te gooien als gevolg van code rood. De vaccins mogen vier dagen bewaard blijven. De vaccins die op voorraad zijn, kunnen binnen die termijn allemaal opgemaakt worden. Er zullen dus geen vaccins verspild worden.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×