(Foto: PvdA Leiden).

PvdA Leiden maakt Valentijnskunstwerk voor cultuur op Lammermarkt

Vandaag, op Valentijnsdag, is op de Lammermarkt een speciaal kunstwerk gemaakt. Het is een groot hart voor de cultuur, in stoepkrijt. Het is gemaakt door stoepkrijtkunstenaar Gert-Jan van de Kooij in opdracht van kandidaat-Kamerlid Marc Newsome. De Leidenaar staat op plek 42 van de landelijke PvdA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van half maart en is in Leiden duoraadslid voor zijn partij.

“Heel veel kunstenaars en creatieve mensen zijn hard getroffen door de coronacrisis en het zal nog lang duren voor ze weer hun werk aan publiek kunnen tonen. Dit kunstwerk is een hart onder de riem voor hen’, zegt Newsome. “Maar het betekent meer. Cultuur brengt verbinding, troost, creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht. Het is overal in ons dagelijks leven en tegelijkertijd laten kunst en cultuur ons ontsnappen aan de alledaagsheid van iedere dag. En toch is het een van de zwaarst getroffen sectoren.”

Volgens Newsome laat de coronacrisis zien dat er veel is scheefgegroeid in de kunst en cultuur. “Ik vind dat mijn partij de beste plannen heeft voor de culturele en creatieve sector. We willen bouwen aan een sterke infrastructuur voor kunstenaars. Met voor alle makers toegang tot een fatsoenlijk inkomen en een sociaal vangnet en de Fair Practice Code als standaard. Omdat kunst en cultuur een onmisbaar onderdeel van onze samenleving zijn.”

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×