Groene Valentijnstaart voor vrijwilligers Voedselbank Voorschoten

Afgelopen donderdag overhandigde de Voorschotense GroenLinks fractievoorzitter Albert Deuzeman de ‘Groene Valentijn’ aan de vrijwilligers van de Voedselbank Voorschoten die wekelijks circa 25 huishoudens steunen. Het gaat daarbij om mensen die op of onder het bestaansminimum leven. De pakketten worden samengesteld uit producten vanuit de Voedselbankorganisatie, giften van lokale supermarkten en geldelijke donaties.

15 jaar geleden werd de Stichting Voedselbank Voorschoten opgericht. Tegenwoordig zijn er elke week zo’n tien mensen actief. De vrijwilligers doen van alles. Samenstellen van de pakketten, het transport en de organisatie op de achtergrond. Iedereen die zich inzet voor de voedselbank doet dit op vrijwillige basis.

“De vrijwilligers zijn goed op de hoogte van de situatie van de cliënten. Denk daarbij aan de gezinssamenstelling en de leeftijd van de kinderen. Daarom zijn we goed in staat om pakketten op maat te maken”, aldus voorzitter Floris van Gulick. GroenLinks Voorschoten vond het tijd om de vrijwilligers te bedanken met een Groene Valentijn. “Een taart voor een sociaal of duurzaam initiatief”, legt Deuzeman uit. “Hiermee willen we onze waardering tonen aan alle vrijwilligers. Samen maken zij het mogelijk voor de cliënten om iedere week lekker te kunnen koken. Met dank aan de pakketten op maat voelen mensen zich gezien. Bovendien wordt voedselverspilling tegengegaan.” Het was de twaalfde keer dat GroenLinks Voorschoten de Groene Valentijn uitreikte.

In verband met Corona werkt de voedselbank met minder vrijwilligers dan normaal. Daarom zijn er de komende tijd weinig vacatures voor vrijwilligers. Er is wel één uitzondering: de Voedselbank Voorschoten zoekt een nieuw algemeen bestuurslid.

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×