VVD-fractievoorzitter verruilt Leidse politiek mogelijk voor Tweede Kamer

Er is een gerede kans dat Dorien Verbree de Leidse gemeenteraad gaat verlaten. De liberale fractievoorzitter staat op plek 42 van de VVD-lijst bij de Tweede Kamerverkiezingen die half maart worden gehouden en in de peilingen schommelt de partij van premier Mark Rutte tussen de 35 en 40 zetels. Als de VVD opnieuw gaat regeren schuiven er enkele gekozen kandidaten door naar het kabinet en zit Verbree in de kamer.

Ze wil zich dan vooral bezig gaan houden met economie en financiën. De toekomst van onze pensioenen is bijvoorbeeld een onderwerp waar ze wel ideeën over heeft. Ook het creëren van nieuwe banen als de pandemie voorbij is, is een beleidsterrein waar ze haar tanden wel in wil zetten. Flexwerken is daarbij geen heilig huisje meer. “Als mensen daardoor te weinig verdienen, moeten we daar iets aan doen.”

Chris de Waard in gesprek met VVD-fractievoorzitter Dorien Verbree over haar aspiraties in de landelijke politiek.

Verbree gaat de komende periode proberen zoveel mogelijk in beeld te komen bij de kiezers. Dat zal in deze tijd vooral via sociale media moeten. Met voorkeurstemmen in de kamer komen is voor elke kandidaat natuurlijk leuk en daarin is Verbree geen uitzondering. De zegt ook vooral een heel bereikbaar en benaderbaar kamerlid te willen zijn en ziet zichzelf daarvoor ook het hele land doorkruisen.

Als Verbree onverhoopt niet verkozen wordt, blijft ze tot aan de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 worden gehouden gewoon in de Leidse raad. “Dat is in elk geval wel mijn bedoeling, maar ik ga binnenkort wel met zwangerschapsverlof”,  zo verklapt Verbree: “Want je spreekt hier met een zwangere kandidaat”.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×