Leidse SP opent meldpunt tegen aanbesteding Leidse cultuursector

De Leidse SP-fractie heeft dit weekeinde een meldpunt opengesteld voor iedereen die wil meedenken over alternatieven voor de aanbesteding in de Leidse cultuursector. Samen met het CDA werkt de SP aan een voorstel in de gemeenteraad om het college op andere gedachten te brengen of de aanbesteding in ieder geval uit te stellen tot na de coronamaatregelen.

De SP vindt dat de aanbesteding op cultuur van tafel moet. “We zijn geschokt door het bericht dat het college van D66, GroenLinks en PvdA een aanbesteding wil doen in de Leidse cultuursector. Dat gaat ten koste laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke voorzieningen zoals de bibliotheek, cultuureducatie en muziek”, zegt SP-raadslid Thomas van Halm die¬†alternatieven voor de aanbesteding uit wil werken. “Tot die tijd moet het college geen onomkeerbare stappen te zetten als het gaat om de Leidse cultuur.”

Van Halm stelt dat iedereen toegang moet hebben tot alle vormen van cultuur die Leiden als stad te bieden heeft. “Dat besteed je niet uit, daar ben je zuinig op. Als SP vrezen we dat een aanbesteding van de Leidse cultuur leidt tot afbraak, in plaats van opbouw, terwijl het juist in deze coronatijd extra van belang is om de Leidse cultuursector te steunen, in afwachting van betere tijden.”

Wie mee wil denken kan contact opnemen via telefoonnummer 06 15 69 96 59 of per mail via leiden@sp.nl.

Advertentie

Leiden Politiek Aanbesteding Cultuursector


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×