Kjeld Nuis werd tweede, Thomas Krol pakte goud. (Foto: Kjeld Nuis, via Instagram).

Zilver voor Kjeld Nuis op WK 1500 meter

Tot zondag moest hij wachten op het WK afstanden voor hij aan de bak mocht: IJVL-topper Kjeld Nuis. Maar toen stond hij er ook, op de 1500 meter. Zou hij de nare smaak van een seizoen geplaagd door Corona en door een grote misser op het kwalificatietoernooi op de 1000 meter achter zich kunnen laten? Het antwoord was ja, want Nuis pakte zilver.

Nuis reed een ijzersterke 1500 meter waar vervolgens vele toppers hun tanden op stuk beten. Zoals Patrick Roest, de snelste man bij het WK Kwalificatie Toernooi. Slechts één man ging er onderdoor: nationaal kampioen Thomas Krol. Kjeld erkende na afloop eerlijk dat er op Krol geen maat stond. Maar gezien het moeizame seizoen had de zilveren medaille van Kjeld een gouden randje. Op naar de Olympische Spelen.

Advertentie

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×