Marcel Verburg is als voorzitter natuurlijk wel bij elke wedstrijd in nagenoeg lege sporthallen, zowel thuis als uit. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden nog ongeslagen: 'We hebben altijd de ambitie om kampioen te worden'

Marcel Verburg droomt nog niet van het omhooghouden van de kampioensbeker, maar de voorzitter van de Leidse basketbalclub erkent wel dat zijn team Zorg en Zekerheid Leiden er heel goed voorstaat. “Het zou mooi zijn, maar we zijn nog maar net begonnen. Eerst de play-offs halen en dan begint het pas echt.”

Afgelopen oktober ging het seizoen al even van start, maar na een paar wedstrijden werd de competitie stilgelegd vanwege de coronacrisis. ZZ Leiden was in die eerste wedstrijden duidelijk nog zoekend naar hun vorm en samenspel. En dat is blijkbaar goed gelukt in de verplichte rusttijd, want sinds de competitie half januari weer is opgestart, blijft de Leidse formatie maar winnen. En na zeven wedstrijden staat het team van de nieuwe coach Geert Hammink fier bovenaan met evenzoveel overwinningen.

Nooit onderschatten
“We willen kampioen worden, dat is altijd het streven”, zegt Marcel Verburg,” maar daar moet nog heel wat voor gebeuren. Motivatie is belangrijk, je moet tegenstanders nooit onderschatten. Yoast United is een nieuwe ploeg, maar die doet het heel erg goed. Ik verwacht wel dat we van Sailors Almere winnen. Maar het is nog wedstrijden hard werken. En ik verwacht wel dat we doorgaan naar de Elite A.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden over de verrichtingen van zijn team.

Nog vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft ZZ Leiden zich versterkt met een aantal spelers. Dat is ook in tijden buiten corona geen zaak van in een vliegtuig springen en spelers uit Amerika halen, zo vertelt Verburg. “Na de eerste wedstrijden merkten we dat we op de posities van de lange mannen toch iets te kort kwamen. Dat werd helemaal duidelijk toen Michael Finke geblesseerd raakte. En we wisten als we nog iets willen, moet het snel gaan.”

Passen
Verburg hoopt dat de nieuw aangetrokken speler Nick King woensdag naar Nederland komt. Hij heeft ooit nog met Giddy Potts gespeeld en zoiets speelt ook nog een kleine rol in het scoutingsproces. “We gaan dan bij Giddy wel even navragen wat voor soort jongen Nick King is. Het gaat niet alleen om goede basketbalkwaliteiten. Goed basketballen kunnen ze allemaal wel. Iemand moet ook in het team passen.”

Ook al zijn de wedstrijden van ZZ Leiden niet live te bezoeken, de fans van de basketbalclub worden elke week bijgepraat op Sleutelstad.tv. Op dinsdagavond om 21.00 uur.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×