(Foto's: Robbert Beurse).

'Extreem slecht wegdek' Europaweg, provincie herstelt vorstschade

De Provincie Zuid-Holland is bezig met herstelwerkzaamheden op de Europaweg. Nadat de vorst wegtrok, ontstonden er gaten in het wegdek. Er staan borden met ‘extreem slecht wegdek’.

De Europaweg is vanaf de Lammebrug tot aan de snelweg A4 afgezet. Het verkeer richting Leiden wordt over de busbaan geleid zodat het verkeer de andere kant op over de gewone weg kan. “Het rijdt stapvoets door, maar normaal gesproken is het rond dit tijdstip veel rustiger”, zegt Sleutelstad-verslaggever Robbert Beurse ter plaatse.

Steentjes
De schade aan het asfalt komt door de kou van afgelopen week, zo meldt Rijkswaterstaat. “Het bindmiddel in het asfalt wordt brosser en er ontstaan scheurtjes. Bij vorst bevriest het water in deze scheurtjes en zet het uit. Daardoor raken meer steentjes los uit het wegdek. Soms leidt het ook tot gaten.

De Provincie Zuid-Holland is naar verwachting nog tot 15.00 vanmiddag bezig met het herstellen van het wegdek.

Leiden Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×