De kunststok haren van de borstels zijn ook in het water terecht gekomen. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Gemeentelijke borstelmachines verliezen haren

Op veel plekken in Leiden Noord liggen blauwe en groene kunststof ‘haren’ op straten, fietspaden en stoepen en zelfs in het water. De gekleurde stukken plastic kwamen naar boven toen de sneeuw gisteren wegsmolt. Ze blijken afkomstig van de gemeentelijke sneeuwborstelwagens die afgelopen week dagelijks in touw waren om stoepen en straten zoveel mogelijk begaanbaar te houden.

De gemeente heeft vanmorgen veegwagens de wijk ingestuurd om de verloren haren van de borstelmachines op te ruimen. Het gaat onder meer om het Kooiplein en het fietspad langs de Kooilaan. Opvegen kan nog niet overal. Waar nog sneeuwresten liggen, blijven ook de haren liggen. “Als de veegauto sneeuw opveegt, bevriest de motor”, zo laat een woordvoerder van de gemeente Leiden weten.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×