Reanne van Kleef sprak met Jaimy Ravensbergen over de selectie voor Oranje onder 23 jaar.

Ravensbergen geselecteerd voor Oranje onder 23: 'Leeuwinnen komen nu wel heel dichtbij'

Het Leidse voetbaltalent Jaimy Ravensbergen is geselecteerd voor het Nederlands elftal onder 23 jaar. Een grote verrassing voor de 19-jarige spits van ADO Den Haag, omdat ze sinds haar kruisbandblessure niet meer het oranje shirt mocht dragen. “Zo gaaf dat straks mijn naam achter op dat shirt staat.”

(Foto: Eric de Wit).

Drie jaar geleden zag het er goed uit voor Ravensbergen. Ze speelde in Oranje onder 17 en was onderweg naar het Europees Kampioenschap. Tot het noodlot toesloeg en ze haar kruisband afscheurde. Na een lange revalidatieperiode, hard werken en veel doorzettingsvermogen knokte ze zich terug in de selectie van ADO Den Haag. Ze mocht nog een keer meedraaien in de voorselectie van Oranje onder 19, maar viel weer af. “Ja dat was echt heel erg balen. Maar dat is ook topsport”, zegt Ravensbergen. “Bij ADO gaat het nu heel goed en ik blijf doelpunten scoren. Ik ben echt heel blij dat ik nu ook weer een kans in Oranje krijg, de Leeuwinnen komen nu wel dichtbij.”

Oranje onder 23 is de laatste stap voor het ‘grote’ Oranje. Wordt Ravensbergen misschien wel de nieuwe Vivianne Miedema? “Nou,” zegt ze een beetje terughoudend, “dat zou natuurlijk wel heel gaaf zijn. Maar zover ben ik nog lang niet, ik moet me nog meer laten zien. Ik ga er in ieder geval heel hard voor werken. Het is wel heel gaaf om nu al met en tegen grote namen in de Eredivisie te spelen. Want er komen steeds meer internationals terug naar de Nederlandse competitie.”

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×