Vanaf vandaag worden de nieuwe duurzame haltehokjes geplaatst. (Foto's: Emile van Aelst).

Leiden vervangt alle bushokjes voor duurzame exemplaren

De gemeente Leiden is vandaag begonnen met het vervangen van alle bushokjes in Leiden. Dat gaat in een razend tempo. Vier per dag, vijf dagen per week. Half april moet de klus geklaard zijn en dan staan er in Leiden nog uitsluitend duurzame abri’s met zonnepanelen op de daken.

Vijf hokjes in het centrum krijgen aan de binnenzijde een defibrillator. Onder andere een in de Breestraat. De nieuwe haltehokjes maken de stad dus niet alleen een beetje duurzamer, maar ook hartveiliger. De eerste exemplaren zijn vandaag vervangen aan de Ketelmeerlaan in de Merenwijk.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×