Cees Ashmann, voorzitter RC DIOK, op het veld waar straks het eerste herenteam weer wedstrijden hoopt te spelen. (Foto: Gerry van Bakel).

DIOK blij met herstart: 'Rugbyers zijn wel wat gewend dus dat wattenstaafje kan ook wel'

De zon schijnt ook figuurlijk bij de Leidse rugbyclub DIOK. De dozen met coronatesten zijn binnen en komende dinsdag staat de eerste training voor heren 1 op het programma. En er zijn snode plannen voor een heuse wedstrijd tussen DIOK 1 en de rest van de Nederland in het jubileumweekend van de vereniging.

Voorzitter Cees Ahsmann ziet licht aan het einde van de tunnel, nu er plannen zijn voor een hervatting van de competitie. “We zijn blij dat we deze kans krijgen van het NOC-NSF en de Nederlandse regering. Rugby is een topsport en het Nederlands team speelt in mei een paar belangrijke wedstrijden. Het is van het grootste belang dat er weer wedstrijden gespeeld gaan worden. Hopelijk kan dat in het weekend van 27 en 28 maart hier op het veld van DIOK, als we vijftig jaar bestaan.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Cees Ahsmann, voorzitter DIOK, en Leon Koenen, speler heren 1, over herstart trainingen en wedstrijden.

Het idee is om de komende week de training te hervatten. De mannen van het eerste team zullen elke week getest worden en als er eenmaal wedstrijden gespeeld gaan worden, zelfs twee keer per week. Speler Leon Koenen is ook blij dat ze weer de wei in mogen. “Heerlijk, fijn dat we straks weer ons ding kunnen doen op het veld. Hier hebben we zo lang op gewacht.” Hij ziet niet op tegen de wekelijkse test met de beruchte wattenstaafjes in je neus. “We zijn als rugbyspelers wel wat gewend. Dus dat wattenstaafje kan er ook wel bij.”

Regels
Hoe de competitie precies vorm gaat krijgen, staat nog niet helemaal vast. “Niet alle clubs willen nu al weer meedoen”, zegt Ahsmann. “Dat respecteren wij. Iedereen heeft daarin zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar zo’n zes tot zeven verenigingen willen wel meedoen en maandag zitten we met het bestuur van de nationale bond om de tafel.”

“We zullen ons altijd aan alle regels houden. We hopen natuurlijk dat er bij wedstrijden ook weer publiek kan worden toegelaten. We hebben rondom het veld markeringen aangebracht waar publiek op anderhalve meter van elkaar kan staan. En verder zenden we een livestream uit van de wedstrijden.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×