(Foto: PR).

Wethouder De Bruijn opent Leids theaterhuisje in Voorschoten

Het Leidse stadsgezelschap PS/theater heeft een theaterhuisje geplaatst in de Voorstraat in Voorschoten. Met het huisje, dat voor de deur van Museum Voorschoten staat, willen de theatermakers voorbijgangers informeren over hun nieuwe voorstelling ‘Wij zijn buren’. In het theaterstuk staan de buurgemeenten van Leiden centraal. Op dinsdag 23 februari verricht cultuurwethouder Paul de Bruijn de officiële opening van het PS/theaterhuis.

De voorstelling gaat over de inwoners van Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten. Vooraf hebben de schrijvers met inwoners van de gemeenten gesproken over hun leven in het dorp. Omdat de interviews met de dorpelingen vaak plaatsvonden in de bovenzaal van Museum Voorschoten, werd besloten om het theaterhuisje voor de deur van het museum te plaatsen. In het PS/theaterhuisje is informatie over de voorstelling en kaartverkoop te vinden.

Online
Als gevolg van de coronamaatregelen wordt ‘Wij zijn buren’ uitsluitend online opgevoerd. In de laatste week van februari en de eerste week van maart worden in totaal zes voorstellingen gegeven. De voorstellingen worden live gespeeld. Publiek ontvangt, na aanschaf van een ticket, een link waarmee het theaterstuk gevolgd kan worden.

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×