Wendy Lommers in haar salon aan de Haarlemmerstraat. (Camera: Robbert Beurse).

Leidse kapster hunkert naar heropening: 'Dinsdag, please!'

Er gloort licht aan het einde van de tunnel voor Leidse kapperszaken als we de recente geruchten mogen geloven. Wendy Lommers staat te popelen om weer klanten te mogen verwelkomen in haar HiziHair-salon aan de Haarlemmerstraat: “Elk moment is het goede moment!”

Vanwege de strenge coronamaatregelen zijn kapperszaken al sinds 15 december gesloten, maar als we recente berichtgeving op basis van Haagse bronnen mogen geloven, komt daar wellicht rap verandering in. Die berichten doen Lommers deugd, want maandenlang stilzitten is hard ingeslagen bij haar en haar personeel. “Het zijn erg lange maanden geweest”, zegt Lommers. “Gelukkig heb ik mijn personeel kunnen doorbetalen, maar hoe sneller we weer open kunnen, hoe beter!”

Corona-proof knippen
De veiligheidsmaatregelen die voor de vorige corona-heropening in stelling werden gebracht, waren effectief en blijven naar verwachting hetzelfde. “Het is allemaal heel goed gegaan toen we vorige keer tijdens coronatijd open mochten, dus we gaan het wederom op die manier aanpakken”, aldus Lommers. Wel moet ze nog even afwachten wat het kabinet precies beslist. “We houden ons natuurlijk aan de eisen die de premier daar tegenover stelt.”

In de tussentijd hebben Lommers en haar medewerkers niet stilgezeten. “We hebben zo veel mogelijk online gedaan. Bij haar kleuren komt veel theorie kijken, dus dat kan best via Zoom”, vertelt Lommers. “Daarnaast hebben we poppenhoofden waarop we het knippen kunnen oefenen, al houdt dat op een gegeven moment natuurlijk op.”

(Foto: Robbert Beurse).

Lommers en haar team zijn dus helemaal klaar voor een heropening. Zodra de kappers groen licht krijgen om hun deuren te openen, verwacht zij door de lange pauze een stormloop op afspraken. “De eerste paar weken worden erg druk, dus dan moeten we met z’n allen hard aan de bak”, voorspelt Lommers.

Blijdschap regeert 
In tegenstelling tot de kapperszaken moeten anderen zoals horeca-ondernemers de deuren gesloten houden. Lommers: “Het is natuurlijk heel jammer voor ondernemers in andere branches dat zij niet open mogen, maar op dit moment ben ik vooral heel blij dat wij hopelijk binnenkort weer mensen mooi mogen maken!”

Morgenavond om 19.00 uur geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over de coronamaatregelen.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×