Door de coronamaatregelen daalde de economie in de Leidse regio met drie procent. (Foto Sleutelstad).

Economie in regio krimpt met drie procent

De economie in de Leidse regio is in 2020 met maximaal drie procent gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek. De daling komt voornamelijk door de coronamaatregelen. Met name de toeristische sector en de horeca werden hard geraakt.

Gemiddeld genomen daalde de economie in het land met 3,8 procent. In de provincies Noord-Holland en Groningen is de economie het sterkst gekrompen met respectievelijk zeven en vijf procent.

De daling in Noord-Holland komt voor een deel voor rekening door de afname in het vliegverkeer. De regio Haarlemmermeer die sterk leunt op de luchtvaartindustrie kende een krimp van achttien procent. Flevoland deed het het best met een terugval van twee procent.

Economie Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×