Duoraadslid Marc Newsome (PvdA) staat op plek 42 voor de Tweede Kamerverkiezingen. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Marc Newsome op plek 42: 'Vrolijk het PvdA-geluid laten horen'

Met nog minder dan vier weken te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen is de campagne echt losgebroken. Bij twee grote partijen staat er een Leidse kandidaat op plek 42: bij de VVD is dat Dorien Verbree en voor de PvdA gaat het om Marc Newsome. Reden genoeg voor de twee politici om elkaar binnenkort in open brieven te vertellen wat voor hen belangrijk is.

Newsome is op dit moment duo-raadslid in Leiden en wil als volksvertegenwoordiger opkomen voor mensen die een eerlijke start in de samenleving dreigen te missen. De inspiratie daarvoor vindt hij in zijn eigen jeugd. “Ik ben opgegroeid als pleegkind en was dus pas later dan andere kinderen zeker van een eerlijke start”, vertelt hij in Politiek071 over zijn keuze om zich te kandideren voor de Tweede Kamer. “De huidige coronacrisis laat zien dat het extra hard nodig is om voor die eerlijke start te zorgen.”


Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra in gesprek met PvdA-kandidaat Marc Newsome

De komende weken schrijft hij via Sleutelstad open brieven met het Leidse VVD-raadslid Dorien Verbree. Zij vertelde eerder al wat haar ambities zijn in het Haagse parlement. En eerlijk is eerlijk, haar plek 42 bij de VVD geeft meer kans op een kamerzetel dan 42ste plek van Newsome. Maar dat deert de sociaaldemocraat niet, die nu vooral bezig is met campagnevoeren voor zijn partij. “Ik wil heel vrolijk het PvdA-geluid uit Leiden laten horen. We doen het goed in de gemeenteraad, dus laat een Leidenaar dat dan ook maar in de Tweede Kamer doen.”

De omstandigheid dat ze beiden op plek 42 terecht zijn gekomen, zorgt ervoor dat ze binnenkort in open brieven aan elkaar laten weten wat er belangrijk is bij de aankomende verkiezingen. En wat Newsome betreft blijven ze dat doen, ook als ze beiden, of een van beide, in de Tweede Kamer zitten. “Ik hoop dat ze zit mee te knikken en ook vindt dat we dat moeten blijven doen”, zegt Newsome tegen Verbree. “Het is belangrijk dat we verantwoording afleggen over onze standpunten en dat proberen bij een groot publiek te doen.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×