Bij Steps waren al problemen. Corona gaf mogelijk het laatste zetje, denkt centrummanager Gijs Holla.

Drie Leidse winkeliers failliet door corona, drie nieuwe erbij

Definitieve cijfers heeft het centrummanagement nog niet, maar het aantal faillissementen van Leidse winkeliers door de coronamaatregelen lijkt tot nu toe mee te vallen. “We zien wel dat ze het heel moeilijk hebben en dat het niet lang meer moet duren”, zegt centrummanager Gijs Holla.

Hij weet dat drie ondernemers echt door corona moesten stoppen. “En bij Miss Etam en Steps waren er al onderliggende problemen. Misschien dat corona daar voor het laatste duwtje zorgde.”

“We zien toch dat mensen blijven ondernemen, ondanks corona”, zegt Holla. “Dat zien we vooral bij lokale ondernemers. De afgelopen week hebben zich drie nieuwe winkels gemeld.” Het gaat om twee winkels in de Breestraat, een fietsenmaker en een cup cake winkel. “En op de Nieuwe Rijn komt een vestiging van My Jewelry.”

Op de plek van modewinkel Van Vuuren in de Breestraat komt volgens Holla een woonwinkel.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×