Bal in doel
(Foto: Reanne van Kleef).

Voetbalseizoen klaar, Regio Cup moet mooie derby's opleveren

De KNVB maakte vandaag bekend dat ook de voetbalcompetities in de A-categorie niet meer worden hervat. Dat betekent dat alle voetballers zich kunnen voorbereiden op deelname aan de KNVB Regio Cup. Met vijftien voetbalclubs in de Leidse regio kunnen de laatste speelmaanden voor de zomerstop nog heel wat derby’s opleveren. Begin maart inventariseert de KNVB welke clubs er meedoen.

Hoe de Regio Cup er precies uit komt te zien en wie er tegen elkaar spelen, is nog niet bekend. Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal.nl verwacht een kleinschalige competitie. “Ik denk dat ze de reisbewegingen zo minimaal mogelijk willen houden en dat de poules geografisch worden ingedeeld. Daarbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met niveauverschil. Je kunt een vierdeklasser niet tegen een eersteklasser laten spelen.”

Dat een Regio Cup op zichzelf een succes kan zijn, bewijst Kanbier al jarenlang met zijn team. Seizoenen lang organiseren zij al de LAV Cup, waar inmiddels ruim 25 teams uit de regio aan meedoen. Veel clubs hebben ook al aangegeven dat ze de LAV Cup van dit seizoen graag uitspelen. Kanbier: “We zijn gestopt op ongeveer een derde van de poulefase, dus er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. En het is nou eenmaal leuker om voor een prijs te spelen dan om alleen maar te oefenen. De KNVB Regio Cup bestaat eigenlijk alleen maar uit oefenwedstrijden, maar dan onder de vlag van de KNVB.”

Positieve vibe
De LAV Cup en de Regio Cup hoeven elkaar volgens Kanbier niet in de weg te zitten. “Als de KNVB besluit de wedstrijden van de Regio Cup op zaterdag te spelen is er niets aan de hand. Onze wedstrijden vinden op dinsdagavond plaats. Daarnaast verwacht ik ook niet dat de Regio Cup heel uitgebreid wordt. Teams moeten eerst nog zes tot acht weken volledig kunnen trainen, dus voor we van start zijn zitten we in mei.”

Kanbier vraagt zich overigens af of alle clubs met de Regio Cup mee willen doen. Hoewel trainers blij zijn dat de kogel door de kerk is, kan hij zich ook voorstellen dat clubs hun eigen oefenprogramma richting het nieuwe seizoen willen samenstellen. Als dat zo is, wil Leidenamateurvoetbal in die organisatie zeker ook een rol spelen. “En anders doen we zoals gebruikelijk verslag van de wedstrijden”, zegt Kanbier. “Ik verwacht komende dagen steeds meer duidelijkheid te krijgen over wat clubs zelf willen en wat de ontwikkelingen zijn. Het lekkere weer en het feit dat we steeds meer mogen, zorgt in ieder geval wel voor een positieve vibe.”

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×