Leidens leukste fitgirl Greet Meesters vraagt advies aan kunsthistorica Christine Robben hoe zij haar hoofd fit houdt. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Kunst als inspiratiebron op je thuiswerkplek'

Het oog wil ook wat. En dat geldt ook voor de thuiswerkplek, waar veel mensen al bijna een jaar tot veroordeeld zijn. Goede stoel, goede verlichting, juiste houding zijn uiteraard van belang, maar dat is vooral gericht op je fysieke gesteldheid. Leidens leukste fitgirl wil ook graag weten hoe je je hoofd fit houdt.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Greet Meesters heeft zelf meerdere werkplekken, de een wat officiëler dan de ander. Ze hopt van een bureautje in de slaapkamer, naar een hoekje van de eettafel tot haar eigen atelier aan de andere kant van de stad. Dat zorgt in ieder geval voor afleiding. Maar hoe geeft een mens kleur en smaak aan een thuiswerkplek als je altijd tussen dezelfde vier muren zit? Leidens leukste fitgirl kent – natuurlijk – wel iemand die daar iets goeds op heeft gevonden.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Greet Meesters en Christine Robben.

Kunsthistorica Christine Robben boft naar eigen zeggen. “Ik heb een goede eigen werkplek thuis en mijn werkgever heeft ook geholpen met goed meubilair en de juiste hardware. Maar daarnaast heb ik ook inspiratie nodig. Ik haal dat uit kunst.”

In het jaar dat Robben nu thuis werkt, heeft ze haar eigen omgeving beter leren kennen. “Ik heb mijn bureau en computer zo neergezet dat ik naar buiten kan kijken. Ik zie de seizoenen en hoor de vogeltjes. Daar lette ik vroeger nooit zo op. Verder heb ik een kunstmuur ingericht, waar ik tussendoor steeds even naar kan kijken. Ik houd heel erg van fotografie en daarom heb ik wat prints gekocht van Nederlandse en Belgische fotografen.”

Naast werk van anderen hangt er ook een portret van haar moeder toen ze jong was en een paar afdrukken van foto’s van haar overgrootvader. “Ik ontdekte een paar jaar geleden dat hij hele mooie foto’s had gemaakt. En die hangen nu in mijn huis. Het gaat me niet alleen om het kunstwerk zelf, maar ook om de herinneringen die eraan vast zitten.”

En een kunstmuur klinkt misschien wat luxe, maar kan ook met eigen werk of een goedkopere afdruk. “Ik heb ook een ansichtkaart van een beroemde Magnumfotograaf. Zijn prints zijn voor mij onbetaalbaar, maar dromen mag altijd”, aldus Robben. Greet Meesters is onder de indruk en begint meteen te fantaseren over welke kunstwerken zij in haar gelegenheidskantoor aan de muur gaat hangen. “Ik moet tenslotte in mijn koppie ook een beetje fit blijven.”

Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

 

 

Leiden Maatschappij Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×