(Foto: BplusC).

Bibliotheken zeker tot half maart gesloten, leden kunnen titels reserveren

De vestigingen van BplusC blijven in verband met de coronamaatregelen gesloten tot en met 15 maart. Voor de bibliotheek zijn in de persconferentie geen versoepelingen aangekondigd. Tot die tijd kunnen wel de online bibliotheek en de boekenafhaalservice van BplusC gebruikt worden. Nieuw is dat specifieke titels nu ook gratis gereserveerd kunnen worden.

Via de boekenafhaalservice krijgen leden nu een soort verrassingspakket. Leden geven per mail aan welk genre, thema of leesniveau ze graag willen lezen en de medewerkers van BplusC stellen dan een boekentasje samen met een zo interessant mogelijke mix  samen. Het toe laten voegen van specifieke titels wordt daar nu aan toegevoegd. Is het boek aanwezig op de afhaallocatie, dan is het reserveren gratis. Als het vanuit een andere bibliotheek moet komen, wordt per boek één euro aan reserveringskosten in rekening gebracht. Per keer kunnen maximaal vijf specifieke titels aangevraagd worden.

Gratis cursussen
Wie tijdens de lockdown een online cursus wil volgen, kan dat als bibliotheeklid gratis doen. Er kan worden gekozen uit het aanbod van Soofos en GoodHabitz. Het gaat om bijvoorbeeld een cursus marketing, programmeren, persoonlijke ontwikkeling of design. In totaal zijn er ruim 160 cursussen waaruit kan worden gekozen. Ook jeugdleden hebben toegang tot het aanbod.

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×