Veel tuinen zijn betegeld. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude beloont groene tuintips met appelboom

De Stichting Steenbreek, Stichting Deeltuinen en de gemeente Zoeterwoude komen gezamenlijk in actie om de tuinen in Zoeterwoude te vergroenen. Inwoners worden uitgedaagd om ideeën voor een groenere tuin online in te sturen. Onder de inzendingen worden vijftig Elstar appelboompjes verloot.

Een groenere tuin draagt bij aan een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving. “Regenwater veroorzaakt minder overlast doordat het in de bodem kan zakken. De temperatuur in een groene tuin ligt lager dan in een betegelde. En er wordt fijnstof afgevangen. Bomen slaan CO2 uit de lucht op, wat een positief effect heeft op klimaatveranderingen. Meer groen geeft dieren een leefgebied. Het leven in de bodem verbetert. En wij mensen voelen ons prettiger en gezonder”, verklaart de gemeente.

Appelboom
De vijftig inzenders van groene ideeën worden niet zomaar beloond met een appelboom. De boom staat symbool voor vertrouwen en dankbaarheid. Vroeger plantte men een appelboom naast het huis ter bescherming en voor het ontvangen van liefde. Traditioneel bleef de laatste appel aan de boom hangen. Dit bracht geluk en zorgde voor een goede oogst in het volgende jaar.

Advertentie

Duurzaamheid Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×