Burgemeester sluit Grand Café Herenstraat wegens drugsvondst

Burgemeester Lenferink heeft het pand Herenstraat 8, waar Grand Café Herenstraat is gevestigd, op grond van de Opiumwet voor een half jaar laten sluiten. In het pand heeft de politie afgelopen najaar een handelshoeveelheid hard- en softdrugs, waaronder heroïne, aangetroffen na een inval in het kader van een internationaal onderzoek naar de handel in en het transport van harddrugs.

Naar aanleiding daarvan is nu besloten het pand voor zes maanden te sluiten. Het pand mag tot 25 augustus 2021 niet worden gebruikt. Ook heeft burgemeester Lenferink de drank- en horecavergunning ingetrokken en mogen er in het Grand Café ook geen gokbakken meer worden geëxploiteerd.

Hennepkwekerij
Ook een woning in de Sumatrastraat is op last van burgemeester Lenferink voor zes maanden op slot gedraaid. Ook hier is de aanleiding een eerdere drugsvondst. Eind november 2020 trof de politie in de woning een complete hennepkwekerij aan. Naast de omvangrijke hoeveelheid hennepplanten zijn er ook goederen aangetroffen die worden gebruikt om softdrugs te kweken en te telen.

112 Sleutelstad Leiden Drugsvondst bij inval Grand Café Herenstraat Hennepkwekerij Sumatrastraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×