Op het voormalig voetbalterrein van Leidsche Boys staat nu een circustent. (Foto's: Emile van Aelst, video: Reanne van Kleef).

Circus Miloco en Gymsport Leiden slaan handen ineen

Door de coronamaatregelen zijn alle binnensportlocaties gesloten. Dat betekent ook voor Circus Miloco en Gymsport Leiden dat zij al maanden geen lessen kunnen geven. Jeroen van Ede van Circus Miloco bedacht een plan en stapte ermee naar de gemeente. Nu staat er een grote circus tent op het voormalig terrein van Leidsche Boys aan de Voorschoterweg en zijn er elke dag circus- of gymsportlessen.

“Zo’n grote tent wordt normaal bestempeld als binnensportlocatie”, vertelt voorzitter Van Ede. “Maar in goed overleg met de gemeente zijn we tot een oplossing gekomen. Door een groot deel open te laten is het nu meer een overkapping dan een tent.” In de sneeuw is vervolgens de tent opgezet, met als resultaat dat kinderen nu weer les kunnen krijgen in hun geliefde sport.

Niet alleen de leden van Miloco profiteren van het plan, ook Leidse Gymsporters kunnen weer aan de bak. Van Ede: “De gemeente kwam met Gymsport Leiden als samenwerkingspartner en dat werkt inderdaad heel goed. We hebben ongeveer dezelfde materialen nodig.” De vloer is wel wat hobbeliger en het vloeroppervlak is wat kleiner, maar met de nodige aanpassingen kunnen de verenigingen nu toch weer lesgeven.

De vraag of ook nieuwe leden langs mogen komen vinden Van Ede en voorzitter Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden moeilijk te beantwoorden. Ze staan altijd open voor nieuwe aanwas, maar nu is de situatie ingewikkeld. Haasbroek: “Wij hebben meer dan twaalfhonderd leden die we willen bedienen en de tijd en ruimte zijn beperkt. Maar natuurlijk mogen jeugdleden die √©cht interesse hebben langs komen.” Van Ede vult aan: “We proberen de groepen een beetje beperkt te houden, om zo het virus ook onder controle te houden.”

Als de binnensportlocaties weer open mogen, keren ook Circus Miloco en Gymsport Leiden terug naar hun eigen zalen. Toch eindigt de samenwerking daarmee niet. Haasbroek: “Ik zeg wel vaker dat de Leidse sport meer met elkaar moet optrekken en dit is daar een heel mooi voorbeeld van. We zijn al aan het kijken of we meer samen kunnen doen, bijvoorbeeld een gezamenlijke demonstratie.” Van Ede ziet dat ook zitten. “Miloco houdt ervan met anderen samen te werken. Dat doen we al met muziekverenigingen. Ik wil dit ook wel eens proberen.”

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×