(Foto's: Hogeschool Leiden).

Uitbreiding campus Hogeschool op het Bio Science Park

De campus van de Hogeschool Leiden gaat uitbreiden. Vandaag werd de aannemingsovereenkomst voor de uitbreiding op het Bio Science Park getekend. Door een gestage groei van het aantal studenten is deze uitbreiding hard nodig. Nu zijn delen van de hogeschool verspreid over andere locaties in Leiden. Met de nieuwbouw zit de hogeschool straks weer grotendeels op één locatie.

“Onze hogeschool maakt alweer ruim tien jaar een forse groei door”, licht voorzitter Sander van den Eijnden van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden de nieuwbouwplannen toe. “Zo heeft de hogeschool het afgelopen jaar twaalf procent meer studenten mogen inschrijven dan het jaar ervoor.” Inmiddels telt Hogeschool Leiden 13.500 studenten en ruim 1.250 medewerkers. Door deze voortdurende groei hebben onderdelen van de hogeschool ondertussen elders in Leiden onderdak moeten vinden. “Alle studenten moeten op den duur weer een plek bij ons vinden”, vervolgt Van den Eijnden. De lokalen worden ingericht voor fysiek en digitaal onderwijs.

Oplevering in 2022
Het nieuwe zeslaagse gebouw wordt via een atrium verbonden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. Samen met een architectuurstudio heeft de hogeschool het project tot en met het definitief ontwerp zelf uitgewerkt.

De bouw gaat volgende maand beginnen, de oplevering moet eind 2022 plaatsvinden. Met het nieuwbouwproject is een bedrag van 28,6 miljoen euro gemoeid.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×