Vrouwendag 2017. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden viert vrouwendag online

Op de zondag voor internationale vrouwendag organiseert het Vrouwennetwerk Leiden en omgeving traditioneel een feestelijke bijeenkomst voor vrouwen. Als gevolg van de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet op de gebruikelijke wijze plaatsvinden. De organisatie wil het moment niet zomaar voorbij laten gaan en komt met een online alternatief.

Op zondag 7 maart kunnen geinteresseerden meedoen aan de Zoom-bijeenkomst die het Vrouwennetwerk organiseert in het kader van Vrouwendag. In een uur wisselen sprekers en muziek elkaar af.


Voorzitter van het Vrouwennetwerk Leiden  Hanneke de Winter vertelt in Avondvermaak over online Vrouwendag

Digitaal
“Deze editie is anders dan anders. Digitaal, want we mogen niet bij elkaar komen. En zeker niet eten, drinken of dansen”, vertelt organisator en voorzitter van het Vrouwennetwerk Hanneke de Winter. In december maakte het netwerk nog plannen voor enkele fysieke, kleinere bijeenkomsten in de stad. Toen na de laatste persconferentie over de coronacrisis bleek dat dit niet mogelijk was werden de plannen voor een online bijeenkomst gemaakt.

Bij de online bijeenkomst, die zondag van 14.00 uur tot 15.00 uur wordt gehouden, zijn voor het eerst ook mannen welkom. “Bij de fysieke bijeenkomsten laten we alleen vrouwen toe. Dat is omdat sommige vrouwen zich niet prettig voelen als er mannen rondlopen. Nu het online is kunnen mannen voor het eerst ook meedoen”, vertelt De Winter.

Programma
13.45 De zoomkamer is open
14.00 Welkom door Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o. Marleen Damen, Wethouder Gemeente Leiden
14.10 Muzikaal intermezzo: Sophie Anglionin
14.15 Verhaal over ontdekkingsreizigster ‘Maria Sybilla Merian’ door Mieneke te Hettepe van Rijksmuseum Boerhaave
14.30 Muzikaal intermezzo: Jennifer Norden
14.35 Presentatie ‘onbekende heldinnen’ door beeldend kunstenaar Theolieke Smit
14.50 Arabisch gedicht door Rabia Elbekkouri Muzikaal intermezzo: Judien Luinenburg
14.55 Afsluiting

Marokaans
Deelnemers die de Arabische taal niet machtig zijn hoeven zich volgens De Winter geen zorgen te maken. “We verstaan het niet, maar het is echt fantastisch om naar te luisteren. Zij kan zo goed voordragen”, belooft De Winter.

Aanmelden voor de online viering kan via info@vrouwennetwerkleiden.nl. Deelname is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×