Lies ter Haar ontvangt sportprijs voor 'wandelaar Singelpark'. (Foto's via KWIK Events).

Speciale Leidse Sportprijzen uitgereikt: 'Ik werd verrast tijdens mijn wandeling'

De uitreiking van de Leidse Sportprijzen 2020 stond in het thema ‘Leiden vergeet zijn kampioenen niet’. Door corona is er door de Gemeente Leiden en de Leidse Sport Federatie op andere wijze invulling gegeven aan de prijsuitreiking. Zo werden er ook prijzen gegeven aan mensen op straat die actief bezig waren met sport op coronaveilige wijze.

De jury heeft alleen gekeken naar de sportprestaties van januari tot en met maart en van september tot en met december. Daarbij werd er ook voor het eerst gekeken naar ludieke, originele en sportieve acties uit de zomermaanden. Zo wonnen Daaf Sloos en Marjolein Hettinga een prijs voor het ‘suppen’ door de Leidse grachten, en won Lies ter Haar de prijs ‘wandelaar in Singelpark’. “Het was toeval”, vertelt Ter Haar enthousiast aan Sleutelstad. “Ik was gewoon aan het wandelen, en toen kreeg ik opeens deze prijs.”

Gelukkig is Lies ter Haar niet zomaar een willekeurige passant die de prijs krijgt, ze wandelt sinds ze met pensioen is iedere dag in Leiden en (vooral) omgeving. “Ik loop liever dan dat ik fiets”, zegt ze. “Vroeger won ik nog wel eens een prijs met basketbal, maar tegenwoordig is wandelen mijn sport. Ik vind het erg leuk om op zo’n manier verrast te worden, maar het is ook een prijs voor iedereen die tijdens corona is gaan wandelen.”

Elke kampioen kreeg een oorkonde en een herinnering. Enkele kampioenen hebben bezoek gekregen van wethouder Paul Dirkse. Dit zijn alle kampioenen van 2020:

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×