(Foto's: J.P. Kranenburg)

Leiderdorp onthult dekkend AED-netwerk

Leiderdorp heeft sinds vandaag een dekkend AED-netwerk.  Wethouder Daan Binnendijk onthulde de zesde en laatste AED bij de gymzaal van Basisschool de Leeuwerik . AED´s zijn automatische defibrillatoren die gebruikt kunnen worden door burgerhulpverleners wanneer iemand een hartstilstand heeft. Volgens Binnendijk beschikt Leiderdorp gelukkig over genoeg burgerhulpverleners, maar meer is altijd gewenst.

Verslaggever Maarten Teunisse in gesprek met wethouder Daan Binnendijk.

Tot voor kort hoopte gemeente Leiderdorp het dekkend netwerk te realiseren door burgerinitiatieven te steunen. Maar dat ging simpelweg niet snel genoeg, dus besloot het college om vanuit de gemeente de zes benodigde AED’s te betalen en plaatsen. Vrijdagmiddag werd dat bekrachtigd met het verwijderen van een strik van de nieuwste AED.

 

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×