(Foto: Museum de Lakenhal).

Open call van Museum de Lakenhal voor expositie over groeiverslaving

Museum de Lakenhal doet een open oproep om een oplossing te vinden voor groeiverslaving. “Is groeien altijd beter, of zorgt het ongemerkt ook voor problemen?” vraagt het museum zich af. Iedereen, zowel professionals als amateurs, mag met een voorstel komen. Uiteindelijk maakt het museum er een complete tentoonstelling van: ‘If things grow wrong’.

“Is het goed om altijd meer te hebben? Als bijvoorbeeld de buurman een grote auto heeft, moet ik dan een nog grotere auto hebben? Is groei altijd nodig”, zegt waarnemend Lakenhal-directeur Oskar Brandenburg in Nieuws071. Zijn museum doet daarom een ‘open call’ om een oplossing voor groeiverslaving te vinden die anderen inspireert tot actie, denken of debat. In welke vorm dat het beste tot uiting komt is een vrije keus.

Normaal gesproken bestaan tentoonstellingen in de Lakenhal uit eigen materiaal. Nu wordt de hulp van de Leidenaar gevraagd. “We hopen op deze manier contact te maken met een breder publiek”, zegt Brandenburg. De inzendingen worden nog wel bekeken door een jury. Het eindresultaat moet een multidisciplinaire expositie in september 2021 worden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×