Er wordt flink gepoetst in het Jongereninformatiepunt aan de Morsweg 55, elke donderdag en vrijdag open van 16.00 - 21.00 uur. (Foto: Gerry van Bakel).

SOL Jongereninformatiepunt opent zijn deuren: 'Laat ze maar komen'

Ramen gelapt, vloeren geveegd en al het andere meubilair goed afgesopt. Het jongereninformatiepunt van SOL Leiden is er helemaal klaar voor. “Laat de jongeren maar komen”, roept Elles van Capel van SOL die het JIP onder haar hoede heeft. “Vanaf deze week zijn we elke donderdag en vrijdag open.”

Echt een vrije inloop is er natuurlijk nog niet mogelijk en dat vindt Van Capel al vervelend genoeg. “We gooien het liefst de deuren open en trekken iedere jongere naar binnen.” Voorlopig moet het wel op afspraak. “Nu verwacht ik niet dat er direct hordes jongeren voor de deur staan, dus we hebben tijd en ruimte genoeg.” De openingstijden zijn voorlopig: 16.00 uur tot 21.00 uur.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Elles van Capel van Jongereninformatiepunt van SOL Leiden.

Het Jongereninformatiepunt biedt een lekkere bank om op neer te ploffen, een kop koffie of thee, een luisterend oor en allerlei mensen die jongeren op weg kunnen helpen. En als de medewerkers van SOL het zelf niet kunnen, kennen ze iemand die wel antwoorden heeft. “Jongeren kunnen bij ons terecht met alle vragen die ze hebben”, zegt Van Capel. “Over werk, inkomen, seksualiteit, drugs, school, problemen thuis. Er is altijd iemand van SOL aanwezig, maar partners van ons zullen ook geregeld bij ons in het pand zitten.”

Social media
‘Bij ons in het pand’ is Morsweg 55, vlak naast het spoor. Van Capel en haar team beginnen met elke donderdag en vrijdag van 16.00-21.00 uur open te gaan. Een spetterend openingsfeest zit er nog even niet in. “We zullen eventuele aanpassingen in openingstijden vermelden op onze sociale media”, zegt Van Capel. “Volg ons op Instagram @StichtingSol.JIP, daar vind je binnenkort ook een telefoonnummer om een afspraak te maken. Dat kan overigens ook altijd via een van de SOL medewerkers in de wijken.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×