(Foto's: Regio15).

Massale politie-inzet in Leiderdorp vanwege vermoeden vuurwapen

De politie heeft dinsdagmiddag op een parkeerplaats aan het Amaliaplein in Leiderdorp een automobilist gecontroleerd vanwege het vermoeden van vuurwapenbezit. Bij de controle waren meerdere politie-eenheden betrokken. Ook hing er enige tijd een politiehelikopter boven het Amaliaplein.

Uit veiligheid is de verdachte bij de controle voorzien van handboeien. “Dat is de normale procedure als er een vermoeden van vuurwapenbezit is”, legt een woordvoerder van de politie uit. Omdat de controle geen vuurwapen opleverde, mocht de man zijn weg weer vervolgen. De politiewoordvoerder kon niets zeggen over de reden van het vermoedelijke wapenbezit.

Het incident trok het nodige bekijks van het winkelend publiek. Daarover zegt de politie dat de veiligheid van de omstanders niet in gevaar is geweest.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×