Juf Ria werkt veertig jaar in het onderwijs. (Foto: SCOL).

Juf Ria van 't Klankbord veertig jaar voor de klas

Juf Ria van basisschool ’t Klankbord in de Stevenshof viert deze week een bijzonder jubileum. Ze is veertig jaar werkzaam in het onderwijs en werd daarom in de bloemetjes gezet door haar collega’s en het bestuur van SCOL. De langste tijd van haar carrière werkte juf Ria op ’t Klankbord. “Met heel veel plezier”, zo vertelde ze toen ze in het zonnetje werd gezet.

In totaal heeft juf Ria op zes scholen gewerkt. Ook heeft zij in alle groepen lesgegeven als groepsleerkracht, maar ze was ook als handwerkjuf actief. De laatste jaren werkt ze op ’t Klankbord als vakleerkracht creatieve vakken. “En wat heb ik veel zien veranderen. Van klassikaal onderwijs naar werken in niveaus met daarbij een steeds veranderend handelingsplan.” Ook de onderwijsmaterialen maakten een enorme verandering door. Van schoolkrijtje en balpen en schriften en boeken, naar digibord, chromebooks en Snappet. “Maar wat gelukkig nooit veranderd is zijn de kinderen,”zegt Ria. “Met allemaal hun eigen aardigheden, talenten, hobby’s, karakters en levensverhalen. Hier wordt je als juf een blij en gelukkig mens van.”

 

 

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×