Wethouder Ton de Gans raapt ook mee. (Foto: Robbert Beurse).

Samen Gezond Zoeterwoude ruimt op: 'We willen ook de schoonste gemeente worden'

Samen Gezond Zoeterwoude roept inwoners van het dorp op om tijdens de landelijke opschoondag gezamenlijk het zwerfafval in de gemeente op te ruimen. Op zaterdag 20 maart kunnen inwoners die zich vooraf hebben aangemeld, alleen of in tweetallen meehelpen om van Zoeterwoude niet alleen de gezondste maar ook de schoonste gemeente van Nederland te maken.

Een van de doelstellingen van het recent opgerichte Samen Gezond Zoeterwoude is ervoor te zorgen dat iedereen mee doet. “Doe dit samen. Ga met iemand uit je gezin, je buurvrouw of buurman of een vriend of vriendin zwerfafvalrapen. Misschien ontmoet je zelfs wel iemand”, vertelt Pieternel van der Poel van Samen Gezond Zoeterwoude. Van der Poel benadrukt dat de actie wel coronaproof moet verlopen. “Ga nou niet met meer dan een persoon aan de slag en houdt afstand”, waarschuwt zij.

Wethouder Ton de Gans is blij met de actie. “Ook wij als gemeente vinden het belangrijk om met elkaar Zoeterwoude schoon en duurzaam te maken. Dus dit ondersteunen we zeker”, verklaart hij. De gemeente stelt grijpers en vuilniszakken beschikbaar die tijdens de opruimactie gebruikt kunnen worden. “Bovendien is samen aan de slag gaan ook een mooie manier om weer even te bewegen”, voegt de sportieve wethouder toe.

Er zijn geen vaste start- of eindtijden verbonden aan de actie. Van der Poel vraagt deelnemers wel om zoveel mogelijk op zaterdagochtend in actie te komen: “Dan kunnen we in de middag een grote berg restafval inleveren bij de gemeentewerf en iedereen laten zien dat Zoeterwoude, in ieder geval eventjes, helemaal schoon was”.

Aanmelden kan via: welkom@samengezondzoeterwoude.nl. Geïnteresseerden moeten bij aanmelding laten weten in welke straat zij aan de slag willen gaan en of ze een afvalgrijper willen lenen.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×