Applaus voor burgemeester Bouvy-Koene tijdens haar digitale afscheid.

Nieuwe burgemeester gekozen voor Voorschoten

De keuze voor de nieuwe burgemeester van Voorschoten is gemaakt. Maandag 22 maart wordt bekend gemaakt wie het is. 32 kandidaten hebben zich aangemeld voor het ambt. Met een selectie daarvan heeft de vertrouwenscommissie onder leiding van Katrien van Meenen, gesprekken gevoerd en daaruit is dus nu een nieuwe burgemeester gekozen.

De voordracht heeft maandag plaats in een bijzondere openbare raadsvergadering tussen 21.00 en 22.00 uur. Hoe laat precies hangt af van de beraadslagingen van de gemeenteraad voorafgaande aan de bekendmaking. In de vertrouwenscommissie zitten alle fractievoorzitters van de Voorschotense politieke partijen. Maar hun keuze moet nog wel worden goedgekeurd door de voltallige gemeenteraad. De vergadering wordt online uitgezonden vanwege de coronamaatregelen, maar is ook te zien via Sleutelstad TV.

Be√ędiging in mei
De aanbeveling van de Voorschotense raad wordt vervolgens aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning en de minister. Naar verwachting vindt de be√ędiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning plaats op 17 mei in Voorschoten.

Met de komst van de nieuwe burgmeester neemt Charlie Aptroot weer afscheid van Voorschoten. Hij nam het ambt sinds vorig jaar mei waar toen de toenmalige burgemeester Pauline Bouvy-Koene in februari tijdens een werkbezoek aan de Moeder Godskerk in Voorschoten haar enkel brak bij een valpartij. Tijdens haar herstel werd bij een routinecontrole een afwijking in haar buik gevonden die operatief verwijderd moet worden. Dit najaar besloot zij om gezondheidsredenen niet terug te keren als burgemeester.

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×