(Foto: Regio15).

Weer twee aanhoudingen na gewelddadige nepdates

De politie heeft gisteren twee Leidenaren van 18 en 26 aangehouden in de zaak rondom twee vrijheidsberovingen na een datingafspraakje. Dinsdag 2 maart werden al twee andere verdachten, mannen van 17 en 20 jaar, uit Leiden aangehouden. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast.

Zondagochtend 6 december meldde een 31-jarige man zich bij de politie en vertelde dat hij slachtoffer was geworden van vrijheidsberoving, mishandeling en bedreiging. De man had via een datingapp contact gekregen met een jongeman, maakte een afspraak, maar toen hij op 5 december rond 22.30 uur op de afgesproken plek aan de Roomburgerweg aankwam, liepen er direct vier onbekende mannen op hem af.

De vier hielden het slachtoffer eerst een tijd vast in het Roomburgerpark en brachten hem daarna onder dwang in een auto naar een woning. Op zondagochtend 6 december lieten de daders het slachtoffer rond 9.45 uur weer vrij. Tijdens zijn vrijheidsbeneming is het slachtoffer mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en spullen. Ook haalden de daders geld van zijn bankrekening.

Tweede zaak
Enkele dagen later meldde zich een man met een soortgelijk verhaal. Een 61-jarig slachtoffer maakte eveneens via een datingapp een afspraak met een jongeman. Dit keer op de Koninginnelaan. Toen hij daar dinsdagavond 8 december aankwam, stond er inderdaad een jongeman op hem te wachten. In de woning waar zij later aankwamen, bleken echter meerdere gemaskerde mannen aanwezig te zijn. Zij hielden het slachtoffer een aantal uren gegijzeld en dwongen hem onder andere zijn geld en telefoon af te geven. Na enkele uren mocht hij de woning verlaten en alarmeerde hij de politie.

Meer aanhoudingen
De recherche keek in het onderzoek onder andere of de twee zaken met elkaar te maken hadden. In dat onderzoek kwmane de namen van de vier nu aangehouden verdachten naar voren. Op bevel van de officier van justitie zijn ze opgepakt. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Beroving na nepdate


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×