Het landelijke klimaatalarm klonk ook door in Leiden. (Foto Regio 15.)

Klimaatdemonstratie spoort politiek aan tot actie

Spandoeken en teksten met ’take action’, ‘fuck the system’ en ‘grootouders voor het klimaat’ lieten er zondagmiddag geen twijfel over bestaan. De Leidse Lammermarkt werd opgeluisterd met een klimaatdemonstratie.

De politie was aanwezig om toezicht te houden op naleving van de coronamaatregelen, maar dat leverde geen problemen op. De demonstranten hielden keurig afstand en braken toen het protest ten einde was, netjes in groepen op.

De demonstratie maakt onderdeel uit van een landelijk klimaatalarm. Op meer dan veertig plaatsen werd er actie gevoerd voor een beter klimaatbeleid. Organisator is de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van elf actiegroepen, waaronder Extinction Rebellion en Greenpeace. De demonstranten vinden dat de laatste kabinetten te lang hebben gewacht met het nemen van maatregelen.

Ze stellen dat het coronavirus aantoont hoe belangrijk het is om snel en daadkrachtig te handelen. Daarom spoorden ze zondag, vlak voor de verkiezingen, de politiek aan om snel in actie te komen.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×