Kinderfonds Franniez en Resonans Onderwijs ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst voor hun productielijn.

Leerlingen speciaal onderwijs aan de slag voor chronische zieke kinderen

Leerlingen van speciaal onderwijs Het Metrum/De Thermiek gaan officieel voor Kinderfonds Franniez aan de slag. Indirect helpen ze zo om chronisch zieke kinderen beter met hun ziekte om te leren gaan.

Kinderfonds Franniez heeft een golfvormige spiraal ontwikkeld waarop treden worden bevestigd die met stickers worden beplakt. Na elke behandeling ontvangt een chronisch ziek kind een daarbij behorende sticker die op de treden van de spiraal geplakt kunnen worden. Zo ontstaat een beeld van de ervaringen van het kind en ontstaat een verhaal.

De leerlingen van afdeling ‘De Inpak’ aan de Vijf Meilaan zetten dit verzamelsysteem van Franniez in elkaar, sorteren de onderdelen, pak de spiraal in versturen het naar ziekenhuizen. Voor deze samenwerking ondertekenden ResonansĀ  Onderwijs waar Het Metrum/De Thermiek onderdeel van uitmaakt en Franniez een overeenkomst.

Kinderfonds Franniez werkt met vrijwilligers en is heel blij met de inzet van Resonans en de leerlingen van het Metrum/de Thermiek. Zij werken mee in het kader van Leren Op Locatie op ‘De Inpak ‘. De inpakwerkplaats heeft met de spiraal van Franniez nu een ‘eigen’ productenlijn. De leerlingen kunnen zo werkervaring opĀ  doen. Ze leren onder andere construeren, afwegen en netjes werken. En voor kinderfonds Franniez vormen zij een onmisbare schakel in hun hulp aan chronisch zieke kinderen.

 

 

Advertentie

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×