Foto Reanne van Kleef.

Fout bij versturen stempassen, sommige mensen moeten nu twee keer stemmen

Doordat de gemeente Leiden een fout heeft gemaakt bij de versturing van de Leidse stempassen, moeten sommige mensen mogelijk opnieuw hun stem uitbrengen voor het Roomburgerparkreferendum. Dat schrijft de gemeente in een brief die eind vorige week is verstuurd.

De overigens kleine groep die mogelijk opnieuw moet stemmen voor het referendum betreft 70-plussers die de afgelopen drie maanden zijn verhuisd binnen Leiden en al eerder een stem uitbracht via de post. Wanneer per post is gestemd met de oude stempas, dus de stempas die op het oude adres is geleverd, is de stem namelijk ongeldig.

De gemeente Leiden heeft voor het versturen van de stempassen voor het Roomburgerparkreferendum een verkeerde adressenlijst gebruikt. Daarom is er naar de desbetreffende Leidenaren een nagezonden stempas verstuurd. De stem is alleen geldig, wanneer er wordt gestemd met de stempas waarop het nieuwe adres staat. Maar voor sommige Leidenaren  kan dit te laat zijn en dus moet er opnieuw een stem worden uitgebracht.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Leiden de fout ingaat met het verzenden en het produceren van de stempassen. Zo werd in 2019 ten onrechte twee keer hetzelfde kiezersbestand gebruikt, en ook werd al een drukfout gemaakt op de stempassen van de huidige verkiezingen.

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×