LCKV kamp voor coronatijd (Foto: Redactie).

Inschrijvingen voor LCKV-jeugdkampen eindelijk open

Er kan weer ingeschreven worden voor de LCKV-kampen. Wat later dan normaal maar sinds 13 maart kan de jeugd zich weer aanmelden. Vorig jaar werden de kampen vanwege corona afgelast, maar nu zijn de voorbereidingen voor dit jaar toch in volle gang gezet.

De afgelasting vorig jaar was extra wrang omdat de populaire kamporganisatie in 2020 het honderdjarige bestaan zou vieren. Het grote jubileumfeest is verplaatst tot nader order. Pas als er zekerheid is dat het goed gevierd kan worden gaat LCKV dat doen, vertelt voorzitter Marjoleine Mosselman.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marjoleine Mosselman, voorzitter van LCKV, over de inschrijving voor de zomerkampen.

Het inschrijfproces is dit jaar door LCKV zo veel mogelijk uitgesteld. Waar normaal de inschrijving al in januari opengaat, werd dit nu pas half maart. Mosselman legt uit dat dit komt de onzekere coronasituatie waar we ons nu in bevinden. “We schuiven alles zo ver mogelijk naar vooruit, en dat heeft een aantal veranderingen tot gevolg. Zo hebben we ervoor gekozen om onze folder bijvoorbeeld niet fysiek te verspreiden, maar alleen online. Puur omdat dit anders te veel tijd kost,” aldus Mosselman.

Inschrijvingen
Het is dan ook niet met zekerheid te zeggen of de kampen van de zomer door kunnen gaan. Dat hangt af van de coronamaatregelen die tegen die tijd worden gehanteerd. Toch mag dit de (voor)pret voor velen niet drukken, volgens Mosselman stromen de aanmeldingen langzaam maar zeker binnen.

“De inschrijvingen lopen goed. We hebben nu een paar honderd aanmeldingen. Normaal organiseren we veertig kampen, dan kunnen er zo’n 1600 kinderen mee. Door corona organiseren we dit jaar iets minder kampen, namelijk 32. We hebben namelijk besloten om de kampen die normaal gesproken in het buitenland plaatsvinden, niet door te laten gaan,” vertelt Mosselman. Kampen in het buitenland vindt LCKV voor dit onzekere jaar een te groot risico.

Veranderingen
Het organiseren van minder kampen en het schrappen van de buitenlandse terreinen zijn niet de enige veranderingen veroorzaakt door corona. De organisatie kiest er ook voor om een tweedeling te maken tussen de kampen voor kinderen tot en met twaalf jaar en voor kinderen vanaf dertien tot en met achttien jaar. Er is immers een kans dat de kampen voor kinderen vanaf dertien jaar worden geannuleerd als de onderlinge afstandsregel deze zomer nog steeds van kracht is.

LCKV draait namelijk op vrijwilligers, normaal zijn dat er ruim 600. Mosselman merkt dat de inzet bij de vrijwilligers nog steeds volop aanwezig is. Wel hebben sommige kampleiders aangegeven het niet te zien zitten als er tegen die tijd nog onderlinge afstand moet worden gehouden, omdat het echte ‘kampgevoel’ dan verdwijnt. Vandaar dat ook de kans bestaat dat wanneer dat het geval is, de kampen voor kinderen vanaf dertien jaar worden afgelast.

Voor nu is het bestuur van LCKV dus druk bezig met de voorbereidingen. Mosselman durft vooralsnog niet de glazenbol erbij te pakken en te voorspellen wat allemaal wel en niet door kan gaan komende zomer. “Als Rutte het niet kan zeggen, kan ik dat ook niet,” zegt ze hierover. “Wel kan ik met zekerheid zeggen dat we genoeg aandacht gaan besteden aan ons honderdjarige bestaan want dat is, als het kan, nog steeds een feestje waard.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×