De Koningsspelen in 2017 (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Koningsspelen 2021 wordt opgeknipt in 'Koningsweek'

Dat de Koningsspelen er dit jaar anders uit gaan zien, stond al een tijdje vast. De Stichting Koningsspelen Leiden meldde afgelopen december zelf dat de Koningsspelen in 2021 niet door zouden gaan in de normale vorm. Nu is er voor de Leidse regio toch een alternatief bedacht: De Koningsweek, inclusief een ‘Koningsspelen aftermovie’. Het bijbehorende thema van dit jaar is ‘IK+JIJ=WIJ’. Dit staat centraal tijdens de hele week.

Het alternatief dat is bedacht, is flexibel en vrijblijvend van opzet. Er worden in de weken voor de Koningsspelen verschillende ‘challenges’ opgestuurd naar scholen. Deze ‘challenges’ hebben allemaal te maken met beweging en kunnen bijvoorbeeld worden uitgevoerd tijdens de (gym)lessen. Volgens de Stichting Koningsspelen Leiden is het namelijk juist in deze tijd van belang om in beweging en in contact te blijven.

Tijdens de Koningsspelen zelf gaat Stichting Koningsspelen op afspraak langs bij een aantal scholen. Daar wordt na afloop een aftermovie van gemaakt om te benadrukken hoe belangrijk het is om te sporten, te bewegen en met elkaar in contact te blijven.

Bewegen 
Joey Wilmot is buurtsportcoach bij Incluzio en tevens lid van het projectteam van Stichting Koningsspelen. “We willen echt weer een lach op het gezicht van de kinderen toveren. En ze lekker in beweging brengen.”

Wilmot ziet namelijk dat kinderen minder bewegen door corona. Hierdoor vallen vaak ook sociale contacten weg, wat kan leiden tot eenzaamheid onder de jeugd. “De sportverenigingen zijn nu natuurlijk minder of beperkt open. Hierdoor bewegen kinderen niet alleen minder, er valt ook een sociaal aspect weg. Daarom is het juist nu belangrijk om bijvoorbeeld het thema, ‘IK+JIJ=WIJ’, te benadrukken, zo weten kinderen dat ze er niet alleen voor staan,” vertelt Wilmot over de Koningsweek.

Advertentie

Leiden Maatschappij Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×