Het Volkshuisvestingsfonds is bedoeld voor woon- en wijkverbeteringen. (Archieffoto: Chris de Waard).

GroenLinks en PvdA: 'Meer betaalbare woningen in Leiden met Volkshuisvestingsfonds'

GroenLinks en PvdA willen meer betaalbare woningen in Leiden realiseren met het Volkshuisvestingsfonds. Het demissionair kabinet stelt met dit fonds 450 miljoen euro beschikbaar om te investeren in de leefbaarheid en verduurzaming van woningen. Gemeenten kunnen zich hier vanaf begin mei voor aanmelden.

Het Volkshuisvestingsfonds is bedoeld voor woon- en wijkverbeteringen in Nederland. Gemeenten die samen met woningcorporaties, bewoners(organisaties), koepels en particuliere verhuurders aan de slag willen om in de meest kwetsbare wijken de woonkwaliteit, duurzaamheid en leefbaarheid te verbeteren, komen in aanmerking.

De Leidse fracties van GroenLinks en de PvdA willen dat Wethouder Fleur Spijker van duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen, gaat kijken of er in Leiden ook projecten zijn die mee kunnen doen. ”Het geld uit het Volkshuisvestingsfonds biedt een uitzonderlijke kans om woningen op te knappen en te verduurzamen zonder dat bewoners dit in de portemonnee merken”, zegt PvdA-raadslid Martijn Otten.

Om geld uit het fonds te krijgen, moeten tenminste tweehonderd woningen worden opgeknapt of de kosten moeten minimaal 7,5 miljoen euro bedragen. GroenLinks en de PvdA stellen dat ook regionaal kan worden samengewerkt. Bijvoorbeeld met buurgemeenten, om zo gezamenlijk aan de eisen te kunnen voldoen.

Wethouder Fleur Spijker wil eerst de schriftelijke vragen van de partijen beantwoorden voordat ze een reactie aan Sleutelstad geeft.

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×