(Foto: Politie).

Politie-app stopt, contact voortaan via politie.nl en social media

De Politie-app wordt met ingang van 30 maart vervangen door de zogeheten ‘responsive’ site Politie.nl. Uit onderzoek via welke kanalen burgers en ondernemers bediend willen worden, blijkt dat de Politie-app weinig wordt gebruikt.

“Het bijhouden van de app kost geld en die kosten wegen niet op tegen wat het oplevert en dat is zonde”, zegt digitaal expert Bert Visser.¬† “Dat geld en die energie steken we liever in de kanalen die de mensen wel opzoeken. We gaan ons meer richten op de verbetering van onze online dienstverlening.”

Momenteel wordt Politie.nl al als vervangende optie aangeboden. “Het idee achter de verandering is dat mensen hun voorkeurskanaal kunnen kiezen en daar op een snelle en laagdrempelige manier worden geholpen”, legt Visser uit. “Dat kan via de website zijn, social media, de chat en natuurlijk de telefoon.”

Eind deze maand verdwijnt de app uit de Playstore (Android) en de App Store (iOS).  De site Politie.nl is via de mobiele browser te gebruiken. Op de site kan de bezoeker  voor dezelfde zaken terecht als in de app. Het doen van aangifte of een melding, een vraag beantwoord krijgen, politienieuws lezen, een tip over een verdachte situatie doorgeven of speuren naar vermisten blijft allemaal mogelijk. Het formaat van de website past zich automatisch aan op ieder toestel.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×