(Archieffoto: PR).

Fietsenrekken Morssingelterrein verplaatst

De fietsenrekken op het Morssingelterrein worden verplaatst naar de fietsparkeerplekken onder de taxistandplaats bij het centraal station. Daar waren zo’n achthonderd plekken buiten werking gesteld na klachten over de slechte staat.

De fietsenstalling op het Morssingelterrein moest toch al weg omdat er plaats gemaakt moet worden voor het nieuwbouwproject De Geus. Het is de bedoeling dat er bij De Geus zo’n 3.000 overdekte fietsparkeerplaatsen komen. Naast het verplaatsen van de fietsenrekken komt er onder de taxistandplaats LED-verlichting te hangen.

De Partij voor de Dieren wilde tijdens de commissievergadering weten of er tijdens de werkzaamheden rekening gehouden wordt met de mussenkolonie die gehuisvest is in de fietsenstalling. Wethouder North kon dat bevestigen. “De mussenkolonie is ons zeer lief. Eerder hebben we al vogelhuisjes geplaatst en daar wordt veel gebruik van gemaakt.”

Participatietraject
De verplaatsing van fietsenrekken loopt vooruit op de metamorfose van het gehele stationsgebied. Het stationsgebied wordt de komende jaren namelijk ontwikkeld tot een multifunctioneel OV-knooppunt met daar omheen woningen en voorzieningen. Met onder meer een participatietraject is de gemeente Leiden bezig die plannen uit te werken. Een besluit daarover neemt de gemeenteraad binnenkort.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×