Huisarts Jeroen Birnie (links) nam eind vorig jaar het initiatief voor het referendum over de plannen met het Roomburgerpark. (Foto: Chris de Waard).

Coalitiepartijen leggen zich neer bij referendumuitslag

Nu bijna tweederde van de kiezers in Leiden zich in een referendum heeft uitgesproken tegen het herinrichtingsplan dat de gemeente Leiden na jaren van discussie opstelde voor het Roomburgerpark, legt de coalitie zich bij die uitspraak neer.

D66 Leiden liet ruim voor het referendum al weten de uitslag te zullen respecteren en vandaag volgen GroenLinks Leiden en de PvdA Leiden dat voorbeeld. Officieel buigt de gemeenteraad zich pas op 8 april over het referendumuitslag, maar de uitkomst is dus nu al duidelijk. Het voorliggende plan is van tafel en het is de verwachting dat er niet op korte termijn een nieuw plan komt, waarin de hockeyclub een vierde veld krijgt in het park.

Luister ook: D66-fractievoorzitter Vahit Köroğlu reageert in Nieuws071

Fractievoorzitter Gebke van Gaal van GroenLinks laat desgevraagd aan Sleutelstad weten dat haar fractie de uitslag zal respecteren. “Het is een mooie opkomst met een duidelijke Nee. De kiesdrempel is gehaald en ruim 65% is tegen. Een overduidelijke stem voor groen. En nog meer groen, daar blijven wij als GroenLinks voor strijden.”

Namens de PvdA spreekt raadslid Martijn Otten van ‘een duidelijk signaal dat er te weinig draagvlak is voor dit plan’. Hij noemt het wel vervelend voor de kinderen die nu niet kunnen hockeyen.

Leiden Politiek Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×