Leiden roept 2021 uit tot 'Jaar van de Tuin' en start tv-programma

De gemeente Leiden heeft 2021 uitgeroepen tot ‘Jaar van de Tuin’. Onder andere via een wekelijks televisieprogramma bij Sleutelstad krijgt iedereen op een leuke en laagdrempelige manier tips om de tuin klimaatbestendig te maken. Ook de balkons worden niet vergeten. Met voorlichting en tips wil de gemeente mensen aanzetten tot het vergroenen van hun omgeving.

Van tegeltuin naar een tuin met tegel bijvoorbeeld. Dat draagt bij aan de verbetering van de biodiversiteit en gaat ook hittestress tegen. Bij tegeltuinen kan het water minder makkelijk in de bodem zakken en dus wordt volop ingezet op het weghalen van zulke verharding.

In het televisieprogramma ‘Jaar van de Tuin’ werken verschillende partijen samen. Naast de gemeente Leiden zijn dat de Hortus botanicus Leiden, Naturalis Biodiversity Center, het IVN Leidse regio, IVN Groen Dichterbij Leiden, de Groengroep Groenoord Zuid en een flink aantal vrijwilligers. In de eerste uitzending is onder andere wethouder Ashley North te gast die de transformatie van zijn eigen tuin laat zien.

Het tv-programma ‘Jaar van de Tuin’ wordt wekelijks op woensdagmorgen om 10.00 uur uitgezonden en in de loop van de week een aantal keren herhaald. In de programmagids is te zien wanneer. Alle uitzendingen zijn ook online te bekijken.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×