De vaccinatie van de zorgmedewerkers is weer hervat. (Rob van Dullemen).

Vaccinatie met AstraZeneca-vaccin hervat

Het prikken met het vaccin van AstraZeneca is vandaag na een korte stop weer hervat. De vaccinaties met dat middel waren anderhalve week geleden stilgelegd uit angst voor mogelijke zeldzame bijwerkingen. Onderzoek van de Europese Gezondheidsraad wijst uit dat het vaccin veilig is.

De stop lijkt bij sommige mensen tot twijfels te hebben geleid of ze wel ingeënt willen worden. Bij de GGD Haaglanden bijvoorbeeld loopt het aldus mediapartner Omroep West nog niet storm bij het vaccinatiecentrum. Maar de GGD Hollands Midden merkt nog niet dat er minder animo is voor het AstraZeneca-vaccin. “Wij zien niet per se een negatief effect”, legt woordvoerder Carin Boon uit. “De komende dagen zitten onze tijdslots vol. Dat komt mogelijk ook door de inhaalslag van vorige week. Het is dus eigenlijk nog een beetje te vroeg er iets over te zeggen.”

Lees hier het coronadossier van Sleutelstad

“Overigens is het wel zo dat al voor de pauze niet alle tijdslots vol geboekt werden in onze regio”, vervolgt Boon. “Dat kan twee dingen betekenen: AstraZeneca is niet zo populair. Of: de meeste zorgmedewerkers zijn inmiddels gevaccineerd waardoor er plekken open blijven. De werkgevers verzorgen namelijk de uitnodigingen van hun personeel, dus niemand weet hoeveel zorgmedewerkers een uitnodiging hebben gehad.”

Advertentie

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×