Soms moet je even de sleur onderbreken van alleen maar videobellen en appjes sturen naar elkaar, is het advies van Leidens leukste fitgirl. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Een fijn bad, een logeerpartij en kletsen in bed, dat brengt de coronatijd ook'

Wie ziet er al licht aan het eind van de tunnel? Sinds corona de samenleving in zijn greep heeft, lijkt het vooral of niks meer kan en alles slechter is geworden. Maar sommige mensen kunnen ‘omdenken’ van nature. Leidens leukste fitgirl Greet Meesters heeft zo’n vrouw in de buurt.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Elke week brengt Greet Meesters een goede tip om gezond van hoofd, hart en lijf te blijven in tijden van corona. Gezond eten, niet teveel snoepen, elke dag bewegen, pauzes nemen en niet de hele dag in vergaderingen zitten. Alles met kleine stapjes en simpele doelen. Leidens leukste fitgirl vaart er wel bij. En positief blijven denken, kan ook helpen.


Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel, met Greet Meesters en Corry van der Krogt over een onverwacht leuke verjaardag in tijden van corona.

Corry van der Krogt is iemand die kijkt naar wat wel kan. Zo droomde ze al een tijd van een lekker bad. Op een dag, zo rond haar verjaardag, kwam haar zus uit Zoeterwoude langs en die vertelde dat ze die avond een heerlijk bad voor zichzelf ging klaarmaken. “Dat wil ik ook wel”, riep Corry. “Nou”, antwoordde die zus, “dan krijg je dat voor je verjaardag.”

Avondklok
Normaal gesproken zou Corry van der Krogt ’s avonds vanuit Zoeterwoude gewoon weer terug zijn gegaan naar haar huis in Leiden. Maar vanwege avondklok werd het een logeerpartij, inclusief gezellig samen kletsen in bed en een mooi ontbijt. “We hebben zoveel gedaan in nog geen 24 uur. Het was heel bijzonder”, zegt Van der Krogt. “Zonder corona, lockdown en avondklok zouden we dit nooit zo gedaan hebben.”

Greet Meesters neemt er graag een voorbeeld aan. “Mijn broer woont ver weg, maar eigenlijk logeren wij ook nooit bij elkaar. Ik ga dat toch eens voorstellen. Of misschien vraag ik het wel aan een vriendin van me die bij me in de straat woont.”

In een tijd dat de meeste contacten via beeldbellen, videovergaderingen en appjes worden onderhouden is het zinvol af en toe een stap opzij te zetten en een andere manier te bedenken. “Ik probeer echt nog wel mensen in persoon te zien”, zegt Meesters. “Ik ga drie keer per week wandelen met iemand, of ik spreek af om ergens een afhaalkoffie te gaan halen. Alleen maar via een scherm praten is niet gezond voor mensen. Voor mij in ieder geval niet.”

Slaapbank
En ook bij Van der Krogt mag Meesters best een keer komen logeren. “Ik heb een slaapbank in de woonkamer staan, dus dat komt helemaal goed.”

Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×