(Foto: Cor van der Velden).

Studentenregeling toegevoegd aan Leids mediafonds

Speciaal voor studenten Wetenschapscommunicatie en Media & Journalistiek komt het Leids Mediafonds met een speciale subsidieregeling. Studenten van de universiteit of de hogeschool kunnen in samenwerking met bestaande lokale media en onder begeleiding van een docent een eigen project opzetten voor diepgravende journalistiek met een Leidse inslag. Het fonds hoopt daarmee de ontwikkeling van jong Leids journalistiek talent te stimuleren.

Het Leids Mediafonds geeft elk jaar in tweede rondes, subsidie aan lokale journalistieke projecten. Naast de ‘gewone’ subsidies deelt het fonds deze subsidieronde dus vijf keer vijfhonderd euro uit aan studenten. Dit geldt ook voor de volgende ronde, in oktober.

Enthousiastelingen met een goed idee voor een artikel, serie, film of podcast kunnen op leidsmediafonds.nl/aanvraag hun aanvraag doen. Die mogelijkheid staat open tot 1 april, de pitchgesprekken staan gepland voor 16 april. Normaal gesproken gaat dat live, maar vanwege de coronabeperkingen moeten onderzoekers met een goed idee nu een digitale ‘pitch’ houden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×