(Foto: Emile van Aelst).

Studenten Quintus zetten zich extra in voor Leiden tijdens Karmaweek

Ruim honderdvijftig leden van studentenvereniging Quintus zetten zich deze week extra in voor de bewoners van Leiden. Tijdens deze zogeheten ‘Karmaweek’ werken de studenten mee aan verschillende vrijwilligersprojecten. Ze gaan aan de slag in tuinen van kwetsbare ouderen, knappen speeltuintjes op en brengen zelfgemaakte soep langs. De studentenvereniging werkt tijdens deze week samen met lokale goede doelen zoals Stichting Present, Incluzio, Buzz, NLvoorElkaar, Florence en Oma’s Soep.


Quintus bestuurslid Annika Kouwenhoven vertelt over de Karmaweek in De avond van Sleutelstad.

“Het doel van de Karmaweek is om iets goeds te doen voor inwoners van Leiden en omgeving in deze moeilijke tijd. Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem onder zowel ouderen als studenten. Dit soort projecten biedt beide groepen de kans om met elkaar in contact te komen binnen de huidige coronamaatregelen en tegelijk iets goed doen”, vertelt Quintus bestuurslid Annika Kouwenhoven.

De studentenvereniging ziet deelname aan activiteiten ook als een kans voor haar leden om meer betrokken te raken bij het vrijwilligerswerk in de stad. “De Karmaweek kan een mooie opstap kunnen zijn voor studenten om langdurig actief te blijven bij de lokale vrijwilligersorganisaties”, vindt Kouwenhoven.

Mondkapjes
Naast de Karmaweek heeft de goededoelencommissie van Quintus ‘Pro Bono’ ook een mondkapjes-actie opgezet waarbij leden van Quintus een herbruikbaar mondkapje bestellen. Op die wijze wordt zwerfafval tegengaan. De opbrengst van de kapjes gaat naar Stichting ZWIC. ZWIC ondersteunt zorgmedewerkers en familie die financieel zwaar getroffen zijn door een intensive care traject of sterfgeval.

Door middel van de Karmaweek en de mondkapjes-actie, hoopt Quintus haar leden te laten zien dat Leiden meer te bieden heeft dan alleen het studentenleven.

 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
 • Foto door: Rob van Dullemen ©
  Foto door: Rob van Dullemen ©
Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×